Indonesische maaltijden
Indonesisch eten is uiteraard meer dan alleen Rames Nassi. De Indonesische keuken is zeer gevarieerd. En soms wil je gewoon niet zoveel verschillende smaken op je bord! Keep it simple kan ook, maar dan op z'n Indonesisch.
GADO GADO
De bekendste Indonesische maaltijdsalade met versgekookte groente, ei en gefrituurde tahu en tempe met lekker veel gekruide pindasaus erover. Lekker met Kroepoek en Emping!
BAMI BASO & BAMI AYAM
Als je ooit in Jakarta bent geweest dan weet je dat deze maaltijden echt bij het straatbeeld horen. Gekookte bami in kippebouillon met vleesballetjes of kip.
SAJUR LONTONG
Sajur Longtong wordt wel Lontong Cap Go Meh genoemd is een Peranakan (Chinees Indonesische) variant op de traditionele Javanese Lontong maaltijd. Het is een mix van een aantal gerechten, geserveerd op Lontong (overgekookte rijst in blokjes). Het wordt geserveerd met Opor Ayam (kip in een rijke kokossaus), Sajur Lodeh (een pittige groente mix), ei en tofu.
SOTO AYAM
Een gekruide lichte soep met Lontong, kip en groente.
SOTO MIE
Een pittige bamisoep met de meest populaire Soto Mie uit Indonesië. De Soto Mie komt uit Bogor, West Java. Het bestaat uit rund-of koemelk, pezen of kraakbeen met noodles, plakjes Risole (gebakken loempia met Bihun en groente vullen vergelijkbaar met loempia), tomaat, kool , aardappelen en selderij.
SATE AYAM
Stukjes gemarineerde kip op een stokje. Met lekker veel pindasaus. Tja, wie kent deze saté niet? Heerlijk bij rijst, bami of lontong. Garneren met bawang goreng (gebakken uitjes), kroepoek en Atjar, en dan is het helemaal af.